Sylwia Ładyga
Wielokrotnie pisałam Wam, że jedną z moich ulubionych kasz jest kasza bulgur.
Jest nie tylko niesamowicie zdrowa, ale i pyszna!
Często używana w kuchni tureckiej bliskowschodniej pozwala wyczarować niesamowicie smaczne dania, które zachwycą nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy!
Można nadziewać nią warzywa, przygotowywać sałatki, dodawać do zup albo dusić w postaci znanych i lubianych i pilawów.
Powstaje z najbardziej wartościowych ziaren pszenicy durum i jest bogata w substancje wspomagające pracę serca, kojące nerwy i obniżające poziom cukru we krwi.
Na dodatek jest skarbnicą kwasu foliowego tak ważnego dla kobiet w ciągu.
Prawdziwa perła wśród kasz!
Jeśli do tego pory nie mieliście jej w swojej kuchni - warto wprowadzić do diety!
Nie pożałujecie!
Ja przygotowałam dziś z niej pyszną "potrawkę" z kurczakiem i pomidorami.
Aromatyczna, sycąca, a zarazem lekka.
4.48 (151 ocen)
Komentarze