Filet z ryby morskiej, ziemniaki, jajko, surówka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony, panierowany filet z ryby morskiej, podany z młodymi kartofelkami posypanymi koperkiem, jajkiem sadzonym i surówką z pekińskiej kapusty.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • panierowany filet z ryby morskiej 80 dag
    młode kartofelki 1,5 kg
    koperek do posypania
    kapusta pekińska 1 szt.
    marchew 2 szt.
    cebula 1 szt.
    sól
    pieprz ziołowy
    jajko kurze 2 szt.
    majonez 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Filet z ryby morskiej, ziemniaki, jajko, surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Młode kartofelki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gdy gotują się kartofle, smażymy panierowane filety rybne. Usmażone filety podajemy z posypanymi koperkiem kartofelkami młodymi, sadzonym jajkiem i surówką z pekińskiej kapusty.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować