Fasolka w migdałowej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki, prosty obiad wegetariański, jak nie dodacie masła będzie wege. W mojej kuchni dużo używam migdałów które zastępuję bułką tartą. Jest to zdrowsza wersja panierki. Patelnia rozmaitości, dużo witamin, i do tego smacznie.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
    7 pomidorków koktajlowych
    1/4 brokuła
    1 marchewka
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    natka pietruszki, koper świeży, bazylia
    sól, pieprz, płatki chili
    4 łyżki migdałów
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Fasolka w migdałowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obieram i kroję na trzy części. Marchewkę obieram i kroję w cienkie paski. Brokuł dzielę na małe różyczki, pomidory kroję na pół. Migdały mielę w kielichu od blendera. Do garnka wkładam fasolkę zalewam zimną wodą i gotuję, dodaję marchewkę. Gotuję aldente. Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze trzy minuty. Warzywa odcedzam. Na patelni na oleju przesmażam drobno pokrojony czosnek, dodaję migdały i chwilę prażę. Na końcu dodaję masło, warzywa wszystkie, chwilę smażę. Doprawiam solą, pieprzem, chili, posypuję koprem, natką, bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować