Ryba w migdałowej panierce

5 (153 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niby proste a pyszne. W takim wydaniu ryba smakuje wyjątkowo.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 dowolne filety rybne w kostce
    sok z cytryny
    2 jajka
    4 łyżki mąki
    200 g płatków migdałowych
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w migdałowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby rozmrozić odsączyć z nadmiaru wody. Osuszyć ręcznikiem papierowym,
  • 2. Skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 4. Filety obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku.
  • 5. Panierować w płatkach migdałowych, dociskając, by jak najwięcej migdałów się przykleiło.
  • 6. Smażyć na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować