Filety z kurczaka w panierce migdałowej

4.96 (144 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie zwłaszcza dla dzieci

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
    Sól
    Pieprz kolorowy zmielony
    Panierka
    2 jajka roztrzepane
    Bułka tarta
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.96 (144 ocen)

Filety z kurczaka w panierce migdałowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić wzdłuż , przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
    Przykryć i odstawić w chłód na minimum 1 godzinkę.
    Następnie panierować w bułce, jajku i płatkach migdałowych. Usmażyć na rumiano. Podać np. z duszoną marchewką i ryżem czy makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Migdały Drób Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować