Filety z kurczaka w panierce migdałowej

  • wyświetlono: 241 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Bardzo smaczne danie zwłaszcza dla dzieci

IMG_1811
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

2 pojedyńcze filety z kurczaka
Sól
Pieprz kolorowy zmielony
Panierka
2 jajka roztrzepane
Bułka tarta
płatki migdałowe

Sposób przygotowania przepisu:

Filety z kurczaka w panierce migdałowej

  • 1. Filety pokroić wzdłuż , przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
    Przykryć i odstawić w chłód na minimum 1 godzinkę.
    Następnie panierować w bułce, jajku i płatkach migdałowych. Usmażyć na rumiano. Podać np. z duszoną marchewką i ryżem czy makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

migdałydania mięsnebułka tartaDANIA Z DROBIUfilet drobiowy panierowanyschabowy z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Dodane przez: grzesiek

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Od czasu do czasu nachodzi mnie...

Kurczak w chrupiącej panierce

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Kurczak w chrupiącej panierce

Pikantne piersi kurczaka w chrupiącej...

Filety z kurczaka w boczku

Dodane przez: czarrna

Filety z kurczaka w boczku

Pomysł niedzielny obiad :)

pierś panierowana

Dodane przez: dagooshya

Panierowane filety z kurczaka

Bardzo proste i bardzo szybkie...

image-1h0cm4w

Dodane przez: JulkaTomeczek

Filety w panierce

Pyszne mięsko na obiad, soczyste...

image-09xf7uu

Dodane przez: Nashelly

Nuggetsy z kurczaka w panierce z chipsów

Nowy sposób na chrupiącą, pyszną....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE