Ekspresowe paszteciki z pieczarkami

4.47 (163 ocen)

  • 40 min

Robi się je bardzo szybko a do ciasta nie dodaję żadnych spulchniaczy. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • farsz;
    30 dag pieczarek
    duża cebula
    olej
    sól i pieprz do smaku

    ciasto;
    25 dag twarogu w kostce
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki soli
    125 g masła roślinnego

    jajko do posmarowania
    dowolna mieszanka ziół do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Ekspresowe paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję w drobną kostkę i szklę na odrobinie oleju. Umyte pieczarki obgotowuję w wodzie i rozdrabniam w elektrycznym rozdrabniaczu. Dodaję do cebuli i chwilę smażę. Doprawiam do smaku.

    Składniki na casto zagniatam i rozwłlkowuję. Wycinam z niego kwadraty i nakładam farsz. Zlepiam po przekątnej. Układam na blasze. Smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję ziołami. Piekę 20 mnut w 180st. Podaję z dipem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować