Smażone pierogi z mięsem

  • wyświetlono: 5542 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Te pierogi to wspaniały dodatek do czerwonego barszczu. Są mięciutkie (ciasto jest bardzo delikatne w smaku) i sycące oraz tanie w przygotowaniu. Smakują dobrze również na zimno. Można je podać także z ulubionym sosem i surówką.

Cukiereczek
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 60min

Składniki

• CIASTO:
• 2 szklanki mąki,
• 2 szklanki mleka,
• 2 łyżki masła,
• 1 płaska łyżeczka soli,
• NADZIENIE:
• 650g mięsa z rosołu,
• 1 duża cebula,
• Sól,
• Pieprz,
• Majeranek,
• Słodka i ostra papryka,
• Ewentualnie odrobina bulionu,
• DODATKOWO:
• 2 jajka,
• Bułka tarta do panierowania,
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Smażone pierogi z mięsem

  • Smażone pierogi z mięsem1. CIASTO: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i zagotowujemy. Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy gorące mleko. Mieszamy aż składniki się połączą i odstawiamy do przestudzenia.
  • Smażone pierogi z mięsem2. Ciasto wyrabiamy chwilkę, aby nie było grudek, podsypując mąką. Ciasto cienko rozwałkowujemy (3mm) i szklanką wycinamy koła.
  • Smażone pierogi z mięsem3. Na każdym krążku układamy porcję farszu
  • Smażone pierogi z mięsem4. i zlepiamy pieroga.
  • Smażone pierogi z mięsem5. W misce roztrzepujemy jajka. Pierogi maczamy w jajka,
  • Smażone pierogi z mięsem6. a następnie panierujemy w bułce tartej.
  • Smażone pierogi z mięsem7. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Życzę smacznego
  • Smażone pierogi z mięsem8. NADZIENIE: Cebulę obieramy i podsmażamy. Mięso z rosołu – np. pól na pół mięso z kurczaka i wołowina – mielimy razem z cebulą w maszynce do mielenia mięsa, wystarczy zmielić tylko raz. Dodajemy kilka łyżek bulionu/rosołu jeśli mięso jest za suche. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz majerankiem.
KH_01-2016

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilpierogimoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatakuchnia włoskapasztecikimięso z rosołukolacjaobiadbarszczdodatek do czerwonego barszczu

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi ruskie z boczkiem smażone w głębokim tłuszczu

Dodane przez: Joanna Kryla

Pierogi ruskie z boczkiem smażone

Pyszne i chrupiące. Tak znane wszystkim...

Pierogi z miesem

Dodane przez: Alicja Roszkowska

Pierogi z mięsem łatwe

Pierogi w moim domu są najbardziej...

pierogi z miesem

Dodane przez: koalka

Pierogi z mięsem z kurczaka

Jako entuzjasta jedzenia pierogów,...

Pierogi z mięsem drobiowym

Dodane przez: syla2903

Pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi są pracochłonne,jednak...

Pierogi z mięsem mielonym

Dodane przez: Paaancia

Pierogi z mięsem mielonym

Kiedy pierogi pojawiają się u mnie...

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Dodane przez: dagita

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Przepis powstał dla odmiany zwykłych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE