Dżem czekoladowo - truskawkowy

4.5 (174 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Doskonałe połączenie

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 kg oczyszczonych truskawek
    200 g kakao
    4 cukry waniliowe
    2.5 kg cukru
    7 opakowan konfiturexu
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem czekoladowo - truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki rozgniatamy rękoma lub lekko blendujemy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao i konfiturex. Całość zagotowujemy i smażymy około pół godziny stale mieszając. Przekładamy do wyparzonych słoików, odwracamy denkiem do dołu. Nie pasteryzujemy .

Porady

Dzem doskonale nadaje się do bułeczki na śniadanie, do naleśników czy do przełożenia ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować