Dwukolorowy sernik w cieście francuskim

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik pieczony w cieście francuskim. Sernik z budyniem jasnym i ciemnym. Sernik wyszedł bardzo dobry.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    -2 op. ciasta francuskiego po 300 g.

    DO POSYPANIA:
    -cukier z cynamonem

    MASA JASNA:
    -1 kg. sera śmietankowego
    -5 jajek
    -200 g. cukru
    -2 budynie waniliowe

    MASA CIEMNA:
    -1 kg. sera śmietankowego
    -5 jajek
    -200 g. cukru
    -2 budynie czekoladowe

    DO POSMAROWANIA
    -1 jajko
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Dwukolorowy sernik w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 1. ciasto- Blaszkę 30x40 cm. wyłożyć papierem do pieczenia a na nią 1 płat ciasta.
  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 2. Widelcem nakłóć ciasto i posypać cukrem z cynamonem.
  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 3. masa 1- Zmiksować jajka z cukrem a potem, przesianymi budyniami. Następnie dodać ser i zmiksować, ale nie długo, żeby niepotrzebnie napowietrzyć. Wylać do blaszki.
  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 4. masa 2- Postąpić jak z 1 masą i rozlać pasami do blaszki.
  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 5. Wpierw nakłóć płat ciasta a potem włożyć do blaszki.
  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 6. Posmarować, rozkłóconym jajkiem.
  • Dwukolorowy sernik w cieście francuskim 7. Piec ok. 70 min. w 175*C. Po przestygnięciu można oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Jajka Budyń Ciasto francuskie Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować