Sernik dwukolorowy to pyszne połączenie ciasta kakaowego z masą serową. Świetnie sprawdzi się na domowej imprezie, przepis mam z zeszytu mamy i jak co roku gości u nas na Świątecznym stole.
Sernik dwukolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie równe części, jedną wyłożyć na blaszkę o wymiarach 23*38 wyłożoną papierem do pieczenia a drugą wstawić do lodówki.
2.Ser zmiksować za pomocą blendera. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i dodać proszek budyniowy i ser. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć masą serową.
3.Na ciasto wylać masę serową i na wierzch zetrzeć na tarce drugą część ciasta z lodówki.
4.Sernik wstawić do piekarnika i piec ok. 60 minut w temp. 160 stopni. Wyjąć i ostudzić.
Komentarze