Kabanosy w cieście francuskim

  • wyświetlono: 19362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę.

monika016

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
5 długich, grubych kabanosów
10 plasterków sera
jajko
5 łyżek sezamu

Sposób przygotowania przepisu:

Kabanosy w cieście francuskim

  • 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry.



  • 2. Każdy kawałek kabanosa owijamy plastrem sera i oplatamy ciastem francuskim (zaczynając od jednego końca, kończąc na drugim).
  • 3. Ciasto francuskie smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, przez około 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilciasto francuskiekabanosy

Komentarze

Podobne przepisy

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Hrabina w kuchni

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Szybka i smaczna przekąska, którą...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: Kloruś

Parówki w cieście francuskim

Danie jest bardzo łatwe i szybkie...

Frankfurterki w cieście francuskim

Dodane przez: Cafe Babilon_Laura

FRANKFURTERKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

To propozycja na przykład na ciepłe...

kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: PolskaGotuje

Kiełbaski w cieście francuskim

Pyszne, szybkie w przygotowaniu...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: czekoladka

Parówki w cieście francuskim

Pyszna przekąska, doskonała na...

Rollsy pizzowe

Dodane przez: MałaMi

Rollsy pizzowe w cieście francuskim

Pyszna przekąska/przystawka na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE