Delikatna zupa na indyku z lanym ciastem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna treściwa i pożywna zupa na swoim indyku z domowym lanym ciastem, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa, zróbcie koniecznie swoim dzieciom, a się w niej zakochacie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała golonka z indyka
    3 marchewki młode
    pietruszka
    kawałek pora
    kawałek selera
    cebula mała
    natka pietruszki
    pieprz i sól

    Lane kluski:
    2 jajka duże
    4 łyżki mąki
    4 łyżki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Delikatna zupa na indyku z lanym ciastem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć umytą golonkę i doprowadzić do wrzenia. Warzywa obrać i pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach, gdy mięso będzie miękkie można brać się za robienie kluseczek.
  • 2. Jajka rozbełtać z mąką i wodą. Przez lejek wlewać ciasto do wrzącej zupy, zagotować ok minuty. Zupę można ściągnąć z ognia i udekorować posiekaną natką pietruszki.
  • 3. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować