Czekolada domowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Bogumiła Kopias

  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 szklanki
    - masło (lub margaryna): 20 dekagramów
    - mleko w proszku: 0.5 kilograma
    - kakao: 3 łyżki
    - bakalie (wg. uznania): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekolada domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wodę, cukier i masło. Masę studzimy i do jeszcze ciepłej wcieramy mleko. Dodajemy kakao i bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy na blachę o wymiarach 37x25 cm.
  • 2. Masę studzimy, odstawiamy blachę w zimne miejsce. Po pokrojeniu wyjdzie 10 tabliczek czekolady o normalnych rozmiarach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować