Domowa czekolada

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wspaniała, delikatna domowa czekolada, którą Mama mi robiła jak byłam mała.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ♡ 25 dag masła,
    ♡ 1 szklanka cukru,
    ♡ 1 cukier waniliowy,
    ♡ 6 łyżek kakao,
    ♡ pół szklanki mleka,
    ♡ 45 dag mleka w proszku.
    ♡ orzechy, rodzynki, żurawina, ryż preparowany, herbatniki
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy, kakao i pół szklanki mleka. Wszystko co chwile mieszamy i czekamy, aż wszystkie składniki się zagotują.
    Następnie ściągamy garnek z ognia i dodajemy mleko w proszku cały czas miksując, aż zacznie gęstnieć. Foremki wykładamy folią, aby czekolada się nie przykleiła. Gdy przełożymy ją do foremek można do niej dodać orzechy, rodzynki, żurawinę, ryż preparowany, herbatniki. W zależności kto co lubi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować