Domowa czekolada (wegańska)

4.5 (161 ocen)

Zachciało mi się coś słodkiego, czyli trzeba przystąpić do kolejnego eksperymentu. Taka domowa czekolada nie dość, że pyszna i daje nieograniczone możliwości kombinacji, to jeszcze zdrowa jest :)

Składniki:

  • 1) 120 g stałego oleju kokosowego
    2) 80 g ksylitolu
    3) 2 łyżki syropu klonowego
    4) 25 g ciemnego kakao
    5) miąższ z połowy laski wanilii lub kilka kropel dowolnego aromatu
    6) bakalie, np. żurawina, orzechy, rodzynki, pistacje
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Słodycze

Domowa czekolada (wegańska) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy do niego ksylitol i syrop klonowy, następnie kakao i miąższ z połowy laski wanilii lub aromat. Chwilę podgrzewamy cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy bakalie według uznania.
  • 2. Masę przelewamy do foremek (ja użyłam pojemniczków po serkach :) i ostudzoną wstawiamy do zamrażarki na pół godziny. Potem przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Kakao Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować