Cytrynowe babeczki z mascarpone i granatem

0 (0 ocen)

Delikatne, bardzo puszyste, mocno cytrynowe i z pysznymi dodatkami. Kto nie spróbuje niech żałuje ;)

Składniki:

  • 120 g mąki pszennej
    60 g mąki krupczatki
    80 g cukru
    łyżeczka sody
    150 g jogurtu naturalnego
    50 g śmietany 18%
    pół szklanki oleju
    starta skórka z połowy cytryny
    2 łyżki soku z cytryny
    jajko

    3 łyżki mascarpone
    łyżka konfitury wiśniowej (bez całych owoców)
    połowa granatu
    kilka listków świeżej mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Krem

Cytrynowe babeczki z mascarpone i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

    Do papilotek lub prostokątnych foremek na babeczki nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).

    Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

    Odstawiamy do ostudzenia.

    Mascarpone miksujemy z konfiturą.

    Nakładamy na wierzch babeczek.

    Posypujemy ziarenkami granatu i ozdabiamy listkami mięty.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Granat Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować