Colesław z kminkiem i koperkiem.

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Surówka z białej kapusty i marchewki ze śmietaną, kminkiem i koperkiem

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki cienko posiekanej białej kapusty
    1 marchew
    2 łyżki posiekanego szczypioru
    3 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżki białego octu winnego
    2 łyżeczki cukru,
    szczypta kminku,
    sól
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Colesław z kminkiem i koperkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Coleslaw z kminkiem i koperkiem 1. Obficie posolić kapustę w dużej misce, przykryć i odstawić.
    Po pół godzinie opłukać na sicie i osuszyć.
    Marchewkę pokroić w cienkie paseczki.
  • Colesław z kminkiem i koperkiem 2. Kapustę zmieszać z marchewką, szczypiorem, koperkiem, kminkiem, śmietaną, octem i przyprawami.
    Wstawić do lodówki, aby się „przegryzła”, wyjąć z chłodu na pół godziny przed jedzeniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Koperek Kminek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować