Surówka Colesław

4.5 (160 ocen)

Surówkę colesław bardzo lubię z dodatkiem chrzanu, jest bardzo smaczna, często podaję ją do obiadu.

Składniki:

  • pół główki kapusty białej

    2 marchewki

    1 cebula cukrowa

    4-5 łyżek majonezu

    2-3 łyżki chrzanu śmietankowego

    sól,pieprz

    cukier

Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, marchewkę obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, chrzan. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Porady

Surówkę najlepiej przyrządzić kilka godzin przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chrzan Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować