Ciasto z toffi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne ciacho:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mąka: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - kremówka: 0.5 litra
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - cukier puder do smaku: 2 łyżki
    - kremówka: 0.5 litra
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - cukier puder do smaku: 2 łyżki
    - kakao: 2 łyżki
    - cukier: 15 dekagramów
    - słodkie mleko: 3 łyżki
    - miód: 2 łyżki
    - masło: 15 dekagramów
    - płatki migdałowe: 30 dekagramów
    - puszka mleka skondensowanego gotowego: 1 sztuka
    - kostka masła do mleka skondensowanego: 1 sztuka
    - paczka okrągłych biszkoptów: 1 sztuka
    - posypka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z toffi 1. Białka ubić, dodać cukier, żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, piec ok.15-20 min. w temp. 160-180 C, pozostawić do wystudzenia.
  • Ciasto z toffi 2. Migdały odłożyć, resztą składników wymieszać, podgrzać, dodać płatki i podsmażyć.
  • Ciasto z toffi 3. Ubić kremówkę, dodać puder i letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody.
    Masa kakaowa: ubić kremówkę, dodać puder, kakao i letnią żęlatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody.
    Mleko skondensowane zmiksować z kostką masła-tak jak podano na opakowaniu.
  • Ciasto z toffi 4. Przełożyć ciasto: na biszkopt wyłóżyć mleko skondensowane
  • Ciasto z toffi 5. masa z migdałami
  • Ciasto z toffi 6. masa jasna
  • Ciasto z toffi 7. biszkopty
  • Ciasto z toffi 8. masa kakaowa
  • Ciasto z toffi 9. posypka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować