Malinowy torcik

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny torcik z masą malinową

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    łyżeczka proszku
    Masa malinowa: ok. 1 kg malin
    kostka margaryny
    ok. 2 szklanki c.pudru
    Pozostałe składniki: opakowanie kremu waniliowego+mleko wg przepisu podanego na opakowaniu
    posypka waflowa
    różyczki cukrowe
    opłatek

Malinowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Malinowy torcik 1. Ubić białka, dodać cukier, żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Ciasto wlać do tortownicy wytłuszczonej oraz posypanej bułką tartą, piec w 160 c ok. 20 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na trzy blaty.
  • Malinowy torcik 2. Margarynę utrzeć dokładnie z cukrem pudrem na puszystą masę.
  • Malinowy torcik 3. Nadal miksując masę dodawać stopniowo umyte i osączone maliny.
  • Malinowy torcik 4. Biszkopty przełożyć masą malinową-oprócz wierzchu. Tort wstawić do lodówki.
  • Malinowy torcik 5. Przygotować masę waniliową wg przepisu na opakowaniu, posmarować wierzch i boki tortu.
  • Malinowy torcik 6. Tort udekorować, schłodzić. Opłatek nałożyć niedługo przed podaniem aby się nie rozpłynął.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy