Ciasto ucierane z jogurtem

5 (2 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Moja dzisiejsza propozycja to ciasto ucierane dodatkiem jogurtu. Wypiek przygotowuje się w dosłownie kilka naście minut. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i do piekarnika. Ciasto smakuje dobrze z kubkiem herbaty. Idealne na niezapowiedzianych gości.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    150 g jogurtu naturalnego
    100 g oleju
    100 g cukru
    100 g cukru pudru
    30 ml wody
    30 ml soku z cytryny
    5 g proszku do pieczenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane

Ciasto ucierane z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Ciasto przelewamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Studzimy. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny robimy lukier. Dekorujemy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Jajka Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować