Ciasto ucierane z malinami

4.48 (156 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pojawiły się pierwsze maliny to obowiązkowo musi być ciasto z malinami, ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie i puszyste a dzięki malinom dodaje słodyczy :) przepis wyszperałam z zeszytu mamy

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma 38*24 cm
    300 g mąki pszennej
    200 g cukru kryształu
    cukier waniliowy
    szklanka oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    8 jajek

    Dodatkowo:
    300 g malin
    2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Ciasto ucierane z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę w trakcie ubijania dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
  • posypywanie malinami 2. Ciasto wylać na blaszkę, wierzch posypać bułką tartą i posypać malinami
  • 3. Piec w piekarniku przez ok 50 minut w temp 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować