Puszyste pulchne mocno wyrośnięte ciasto ucierane w trzech smakach śmietanki kakao oraz kawy cappuccino . Idealne ciasto do popołudniowej herbatki u mnie zniknęło jeszcze ciepłe.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
250 g masła
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
5 jajek
80 ml mleka
360 g mąki pszennej
3 łyżeczki cappuccino
2 łyżeczki kakao
kilka kropli olejku śmietankowego
Ciasto piaskowe kakaowo kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z cukrem zmiksować na puszysto, cały czas miksując dodawać po jajku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i mleko. Masę podzielić na 3 części, do jednej dodać olejek, do drugiej kakao a do ostatniej kawę cappuccino. Delikatnie połączyć.
2.Keksówkę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Naprzemiennie wykładać porcjami ciasta, aż do wyczerpania.
3.Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok 50 minut.
Komentarze