chrupiące gofry czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne gofry jak z budki nad morzem w domowym zaciszu z ulubionymi dodatkami. Ten przepis zawiera składniki na przygotowanie pysznych gofrów czekoladowych. Jest to sposób na nowoczesne i smaczne gofry.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g czekolady deserowej
    100 g masła
    2 białka
    2 żółtka
    4 łyżki cukru
    300 g mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    400 ml mleka w temperaturze pokojowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Gofry

Chrupiące gofry czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i czekoladę rozpuścić w garnku, przestudzić.
  • 2. Białka Ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem w osobnej misce.
  • 3. Wolnym strumieniem wlewać do żółtek masę maślano czekoladową i ubijać do połączenia się składników.
  • 4. Dodać suche składniki i wymieszać. Wyłączyć mikser dodać ubite białko i wymieszać ręcznie szpatułką delikatnie tylko do połączenia się składników.
  • 5. Ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną gofrownicę i piec do momentu, aż przestanie wydobywać się para. Upieczone gofry wystudzić na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować