Chrupiące gofry z grilla

4.44 (178 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne chrupiące gofry z grilla. Idealne na podwieczorek, poczęstunek, słodkie śniadanie czy kolację. Trochę inne od tych z gofrownicy. Cieniutkie i niezwykle chrupiące. Można oprószyć cukrem pudrem. Pyszne są.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto:
    2 jajka
    5 łyżek cukru
    1 cukier waniliowy
    półtorej szklanki mleka
    2 szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju

    Dodatkowo:
    cukier puder do oprószenia gofrów
Wystaw ocenę:

4.44 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Jajko Grill

Chrupiące gofry z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.
  • 2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone.
  • 3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 30 sztuk gofrów. Grilla niczym nie smarujemy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować