Tradycyjne chrupiące gofry jak z budki nad morzem

3.25 (4 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Podstawowy przepis na gofry, które zawsze wychodzą idealnie chrupiące takie jak z najlepszej budki nadmorskiej. Można je jeść na sucho, z ulubionymi dodatkami jak kto lubi- za każdym razem smakują wyśmienicie.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g mąki tortowej
    500 ml mleka
    75g cukru pudru
    szczypta soli
    2 jajka
    100g masła rozpuszczonego i przestudzonego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Gofry

Tradycyjne chrupiące gofry jak z budki nad morzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę.
  • 2. Ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną gofrownicę i piec do momentu, aż przestanie wydobywać się para.
  • 3. Po upieczeniu wyjmować gofry obok siebie na kratkę. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Aby gofry utrzymały swoją chrupkości należy po upieczeniu kłaść je na kratce obok siebie a nie jedne na drugie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować