Chłodnik pomidorowy

0 (0 ocen)

Dodatek mięty nadaje przyjemnej świeżości.

Składniki:

  • 2 średnie pomidory
    100 g oczyszczonych pieczarek
    1 średnia biała cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 pęczka szczypiorku
    4 gałązki mięty
    2 łyżki oleju
    370 g zsiadłego mleka
    1/2 szklanki wody
    100 g koncentratu pomidorowego
    szczypta chilli
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chłodnik pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik pomidorowy 1. Cebulę i czosnek posiekać, pieczarki pokroić na małe kawałki. Wymienione składniki smażyć na rozgrzanym oleju 5 min, mieszając. Następnie dodać wodę i przecier pomidorowy - gotować 10 min. Wystudzić.
  • Chłodnik pomidorowy 2. Szczypiorek i miętę posiekać - dołożyć do zawartości garnka. Wlać zsiadłe mleko, dodać chilli. Całość wymieszać.
  • Chłodnik pomidorowy 3. Pomidory pokroić na spore kawałki - dodać do chłodnika. Wymieszać i doprawić do smaku.
    Danie podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować