Chłodnik pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lato zmierza ku końcowi, ale pogoda nadal jest świetna. W ciepły dzień wspaniale jest, posilić się chłodnikiem pomidorowym. Dodatki sprawiają, że zupa jest pożywna. Smacznie i lekko.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki jogurtu greckiego
    1 szklanka soku pomidorowego
    2 ogórki gruntowe
    2 jajka
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
    3 plastry upieczonego fileta z indyka
    szczypiorek i koperek pokrojone do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chłodnik pommidorowy 1. Jogurt, sok pomidorowy, szczypiorek, koperek, sól i pieprz mieszam, odstawiam na 1 godzinę do lodówki. Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na ćwiartki. Ogórki obieram i kroję w plasterki. Chłodnik nalewam do miseczek, dodaję ogórka, jajka i pokrojonego w kostkę fileta. Posypuję odrobiną soli i pieprzu, a także koperkiem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować