CHŁODNIK OGÓRKOWY

2 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Może by tak coś na upalne dni w sam raz do dań głównych ? Po przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi. Mam nadzieję że spodoba się Państwu ten przepis i chętnie z niego skorzystacie

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie ogórki szklarniowe,
    0,5 łyżki soli drobnej,
    3 łyżeczki cukru,
    2 - 3 łyżki octu 10 %,
    4 szklanki zimnej wody z kranu,
    4 łyżki z górką śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik

Chłodnik ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chłodnik 1. Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej, posolić wsypać cukier i wlać ocet, wymieszać i zostawić na 2 minuty
  • chłodnik 2. Po odstaniu ogórków wlać wodę z kranu lub kupną niegazowaną, dodać śmietanę dokładnie wymieszać i jeśli będzie potrzeba dosolić i wlać ocet
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Chłodnik ogórkowy

To może cię zainteresować