Chłodnik ogórkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na lekki chłodnik ogórkowy na kefirze naturalnym. Taki chłodnik będzie świetnym obiadem w gorący dzień. Możemy podać go solo lub w towarzystwie młodych ziemniaczków z koperkiem i masełkiem. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 zielone ogórki sałatkowe
    2 zielone ogórki gruntowe
    2 szkl kefiru naturalnego
    1 dymka ze szczypiorkiem
    1 ząbek czosnku
    pół pęczka koperku
    1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, dymkę oraz koperek myjemy i osuszamy. Ścieramy ogórki wraz ze skórką na tarce jarzynowej wprost do cedzaka i odstawiamy. Do miski wlewamy kefir i dodajemy przyprawy, mieszamy. Dymkę razem z koperkiem siekamy drobno i dodajemy do kefiru, mieszamy. Czosnek obieramy i drobniutko siekamy, dodajemy do kefiru. Na koniec dodajemy odciśnięte ogórki i mieszamy razem. Wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować