Chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chlebek bananowy - to bardziej ciasto niż chleb. Można zrobić go całkowicie bez dodatków słodzących. Jest delikatny i mięciutki. Można dodawać do niego np. orzechy, rodzynki, cynamon.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 duże mocno dojrzałe banany
    - 75g rozpuszczonego masła
    - 3-4 łyżki syropu z agawy (może być inne słodziwo lub nic)
    - 1 jajko
    - miąższ wydrążony z wanilii (można pominąć)
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - szczypta soli
    - 1,5 szklanki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasta nie trzeba ucierac ani miksowac, wystarczy mieszac widelcem lub rózgą.
    W misce rozgniesc banany. Dodac rozpuszczone masło i jajko. Wymieszac widelcem. Dodac syrop z agawy, wymieszac. Dodac jajko, miąższ z wanilii, mąkę wymieszana z sola i soda.
    Piec w malej keksowce, 50 min w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować