Roman Zawada
Każdy z nas obowiązkowo je śniadanie i kolację. Niestety, większość robi to, kupując w sklepie zwykły chleb baltonowski, lub inne typu chleb razowy lub chleby mrożone, które są w sklepach wypiekane.
A co by się stało, gdyby każdy choć jeden raz zmienił tę praktykę, piekąc w zwykłym piekarniku własny, pyszny chleb?
To jest możliwe. Chciałbym przedstawić przepis na wspaniały chleb, który naprawdę zawsze wychodzi i jest bardzo pyszny.
4.48 (209 ocen)
Porady
1. Smarowanie blach polecam zrobić za pomocą smalcu, ponieważ chleb w 100 procentach wyskakuje z blachy! 2. Pryskanie ciasta wodą podczas pieczenia gwarantuje superpołysk na samym końcu. 3. Do wyjmowania blach z piekarnika, niezbędne będą rękawice kuchenne. 4. Podane składniki dotyczą pieczenia 3 bochenków chleba. Jeżeli ktoś chce 2 bochenki, proponuję przeliczyć podane ilości.
Komentarze