Chlebek bananowy

2.86 (14 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepyszny, odpowiednio słodki, szybki w przygotowaniu chlebek bananowy. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 lub 4 dojrzałe banany,
    75 g masła,
    3/4 szklanki cukru,
    1 jajko,
    1 łyżeczka cukru waniliowego,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej,
    1,5 szklanki mąki pszennej.
Wystaw ocenę:

2.86 (14 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej.
    Mąkę przesiewamy z sodą.

    W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło.

    Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy.

    Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników.
    Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 50 minut w 170 stopniach.
    Studzimy.
    Możemy posypać cukrem pudrem.
    Smacznego ;)

Porady

Chlebek możemy polać również czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować