Chleb pszenny z otrębami owsianymi, sezamem i jagodami goji na drożdżach

4.5 (2 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, domowy chlebek na drożdżach z otrębami owsianymi, jagodami goji i sezamem. Polecam na kanapki.

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na zaczyn :
    1 i 1/4 ciepłej wody
    25 g drożdży
    2 łyżki mąki pszennej
    Pozostałe składniki :
    2,5 szkl mąki pszennej
    3/4 szkl otręb owsianych
    2 łyżki sezamu białego
    3 łyżki jagód goji
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    1 łyżka oleju

    keksówka 27 x 7 x 8
    papier do pieczenia
    biały sezam do posypania chleba
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb pszenny z otrębami owsianymi, sezamem i jagodami goji na drożdżach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy mąkę, mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
    Po tym czasie ponownie ciasto wyrabiały i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Posypujemy chlebek sezamem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Upieczony chlebek studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować