KLASYCZNE CHILI CON CARNE

4.49 (160 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Klasyczne chili to popularne danie które najczęściej przygotowuje się zimą kiedy każdy ma ochotę na coś ciepłego i rozgrzewającego.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wołowego
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 zielona papryka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów w zalewie
    1 puszka przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki bulionu
    1 łyżeczka mielonego kminku
    chili w proszku
    1/2 łyżeczki pieprzu cajenne
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki papryki w proszku
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki oleju

    Opcjonalnie;
    ostra papryczka
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Chili con carne

Klasyczne chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną cebulę, lekko zeszklić, dodać posiekany drobno czosnek i wszystko zrumienić. Do cebuli dodać pokrojoną na drobno paprykę, i poddusić. Następnie dodać mięso i całość podsmażyć. Jeśli wytopi się z mięsa tłuszcz można go odsączyć na druszlaku. Mieso z cebulą przełożyć do garnka, dodąć bulion, przecier pomidorowy, pomidory wraz z zalewą oraz przyprawy. Co jakiś czas mieszać całość. Dodać fasolę, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować