Polędwiczka wieprzowa miodowa

4.49 (170 ocen)

Dzięki zamarynowaniu mięsa w miodowo-musztardowo-keczupowej marynacie zyskuje ono wspaniały smak i kruchość.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa ok 600g
    2 łyżki miodu
    łyżka musztardy
    łyżka keczupu
    2 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do grilla
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól, pieprz świeżo zmielony
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Polędwiczka wieprzowa miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i natrzeć polędwicę. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Polędwiczkę ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać całą marynatą. Piec 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 180st. i piec jeszcze ok 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut i porcjować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Mięso Polędwica wieprzowa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować