CHAŁWA LNIANA Z FIGAMI HISZPAŃSKIMI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Domowa chałwa lniana o smaku czekoladowym z suszonymi figami hiszpańskimi to świetny pomysł na zdrowy deser.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki lnianej
    3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
    3 łyżki miodu
    3 kostki gorzkiej czekolady
    2 łyżki wody
    ok. 9-10 szt. suszonych fig hiszpańskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chałwa lniana z figami hiszpańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku podgrzewamy olej kokosowy z miodem i wodą. Gdy składniki połączą się, dodajemy gorzką czekoladę i rozpuszczamy ją.
  • 2. Do miski wsypujemy mąkę lnianą i wlewamy zawartość rondelka. Dokładnie wszystko mieszamy. Otrzymaną masę przenosimy do foremek ( u mnie foremki na batoniki), ugniatamy i wyrównujemy.
  • 3. Figi kroimy na pół i umieszczamy na wierzchu masy, lekko dociskając. Foremki wkładamy do lodówki na min. 2 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa Czekolada Figi Miód Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować