Cannelloni z mięsem i kapustą

  • wyświetlono: 357 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

"Cannelloni z mięsem i kapustą" to ulubione danie w moim domu, które zawsze cieszy się wielką popularnością. Doceni ją każdy, kto tak samo jak ja lubi włoską kuchnię połączoną z polskimi smakami .

PolskaGotuje
  • 5 porcje
  • Średni

Składniki

- mięso gotowane: 0.5 kilograma
- ser żółty starty: 10 dekagramów
- sos boloński: 1 szklanka
- cebula: 1 sztuka
- kapusta biała: 1 kilogram
- makaron cannelloni opakowanie: 1 sztuka
- sól: 2 szczypty
- pieprz: 1 szczypta
- olej: 4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Cannelloni z mięsem i kapustą

  • 1. Mięso zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.
  • 2. Kapustę ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i podsmażyć na patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Makaron cannelloni ugotować al dente, zahartować zimną wodą.
  • 4. Rurki napełniać farszem, układać w żaroodpornym naczynia, polać sosem, obsypać potartym żółtym serem.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok 200 stopni) na 10-15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia włoskaobiadwalentynkikolacja we dwojeELLE_italia

Komentarze

Podobne przepisy

image-1tp28y0

Dodane przez: JulkaTomeczek

Paszteciki z mięsem i kapustą

Moja mama często robi te paszteciki,...

gołąbki

Dodane przez: Jolanta KG

Gołąbki z młodej kapusty z ryżem i mięsem

Gołąbki z młodej kapusty są szybsze...

Placuszki z mięsem i kapustą

Dodane przez: Kloruś

Placuszki z mięsem i kapustą

Uwielbiam młoda kapustę i staram...

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą

Dodane przez: justi2401

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą

To moje ulubione danie obiadowe....

Krokiety z mięsem i kapustą

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Krokiety z mięsem i kapustą

Klasyka kuchni polskiej, znane...

Łazanki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Łazanki z kapustą i mięsem

Uwielbiam jeść te łazanki z barszczykiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE