Burger z kotletem z kani to moja najnowsza propozycja dania z grzybami. Kanapka jest świetna i prosta do przyrządzenia, doskonała na szybką kolację, obiad czy śniadanie. Naprawdę warto ją przygotować :-).
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 kapelusz z dużej kani lub 2 mniejsze
jajko i bułka tarta do panierowania oraz olej do smażenia
2 liście sałaty masłowej
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
łyżeczka ketchupu
3 plasterki cebuli
1 duży lub dwa mniejsze ogórki kiszone
1 łyżeczka serka śmietankowego
1 duża bułka
Burger z kotletem z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kanię oczyścić, obtoczyć w rozmąconym jajku (doprawić solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
2.Bułkę przeciąć na pół, dolną część posmarować serkiem śmietankowym, ułożyć na nim usmażona kanię. Posmarować musztardą oraz ketchupem, nałożyć pokrojone ogórki, cebulę oraz sałatę polać jogurtem, przykryć drugą częścią bułki i gotowe.
Komentarze