Burger z kotletem z kani

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Burger z kotletem z kani to moja najnowsza propozycja dania z grzybami. Kanapka jest świetna i prosta do przyrządzenia, doskonała na szybką kolację, obiad czy śniadanie. Naprawdę warto ją przygotować :-).

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapelusz z dużej kani lub 2 mniejsze
    jajko i bułka tarta do panierowania oraz olej do smażenia
    2 liście sałaty masłowej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    łyżeczka ketchupu
    3 plasterki cebuli
    1 duży lub dwa mniejsze ogórki kiszone
    1 łyżeczka serka śmietankowego
    1 duża bułka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burger z kotletem z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kanię oczyścić, obtoczyć w rozmąconym jajku (doprawić solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.

    2.Bułkę przeciąć na pół, dolną część posmarować serkiem śmietankowym, ułożyć na nim usmażona kanię. Posmarować musztardą oraz ketchupem, nałożyć pokrojone ogórki, cebulę oraz sałatę polać jogurtem, przykryć drugą częścią bułki i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.16 (360 ocen)

Burger XXL

To może cię zainteresować