Brownie z wiśniami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste ciasto z afrodyzjakiem w postaci czekolady.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 100 gramów
    - masło: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier brązowy: 110 gramów
    - mąka pszenna: 70 gramów
    WIśNIE, GARść:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Brownie z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło, jajka i cukier zmiksować. Następnie połączyć z czekoladą. Dodać przesianą mąkę. Dokładnie wymieszać. Foremkę w kształcie serca (wymiar 25 cm x 20 cm) posmarować masłem. Wyłożyć na nią masę. Równomiernie rozprowadzić. Na wierzch ułożyć rozmrożone wcześniej wiśnie. Lekko powciskać.
  • 2. Piec przez około 15-20 minut na funkcji góra-dół w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Brownie nie pieczemy do tzw. „suchego patyczka”. Musi być lekko wilgotne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować