Bardzo smaczne mocno czekoladowe ciasto z wiśniami i masą serową , otulone czekoladą . Niesamowita gratka dla czekoholików :))) Wykonanie to tylko kilka chwil , a radość ogromna gdy w oka mgnieniu znika z talerzy .
0 (0 ocen)
Porady
Brownie , to ciasto mocno czekoladowe, ciężkie wręcz zakalcowate , co przy pierwszym pieczeniu np. w moim przypadku wydało się dziwne . Dopiero po przeczytaniu różnych informacji zrozumiałam , że takie ma być i choć robię je od niedawna od razu je polubiłam . Tym razem zrobiłam je z wiśniami i masą serową , co wydaje mi się dobrym pomysłem . Kwaśne wiśnie , doskonale zrównoważyły słodycz ciasta . Teraz cieszę się z tego wchodzenia po drabinie i zrywania tych kwaśnych owoców w ich sezonie , mrożenia , a obecnie są pod ręką i o każdej porze dnia mogę ich używać do woli . Oczywiście , jeśli to wiśnie mrożone , wcześniej należy je rozmrozić i odsączyć z soku , a w sezonie użyć tych sezonowych . Twaróg , tym razem wybrałam ten z wiaderka trzykrotnie mielony , masa wyszła aksamitna i puszysta . Puszystość i piękny kolor zawdzięcza na pewno od wiejskich jajek , od kurek , które sama hoduję , karmiąc je pszenicą i kukurydzą , przez co żółtka są niezwykle żółte i smaczne . Serdecznie polecam , to czekoladowe ciasto na deser w gronie rodziny czy znajomych , a następnie wspólny , spacer pomoże nam spalić te kalorie :)
Komentarze