Miętowo-czekoladowe brownie z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięta i czekolada to genialne połączenie. To brownie jest cudowne! Nic nie zapychające. Na gorzkiej czekoladzie z wiśniami, wilgotne ale nie przesłodzone, jednym małym kawałkiem można się nasycić, choć ciężko na jednym poprzestać :D

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    15 dag deserowej czekolady o zawartości 70% kakao
    11 dag cukru trzcinowego brązowego
    11 dag masła 82%
    ¼ szklanki świeżych liści mięty
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 pełna łyżka mąki tortowej
    Szczypta soli
    Świeże wiśnie ilość wg uznania
    Polewa czekoladowa do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Miętowo-czekoladowe brownie z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło przełożyć do małego rondelka postawić na palniku i rozpuścić do płynnej konsystencji. Zestawić z palnika, dodać połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 2-3 minuty i zamieszać do jednolitej konsystencji.

    Liście mięty drobniutko posiekać. Jajka wbić do misy miksera, wsypać brązowy cukier oraz szczyptę soli zmiksować do jasnej puszystej masy, wsypać mąkę oraz kakao, cienkim strumieniem wlać masę czekoladową, dodać posiekane liście mięty, zamieszać łyżką lub rózgą, wylać do natłuszczonej masłem formy o wym 27/26 cm lub wyłożonej pergaminem, wygładzić powciskać umyte i wydrylowane wiśnie, włożyć do piekarnika i piec 30 minut w temp 180*c przed podaniem polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mięta Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować