Brownie z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, wilgotnie i pięknie pachnące ciasto pełne czekolady, czyli brownie. Dodatek wiśni przełamuje nieco jego słodycz.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na formę o wymiarach 18x30 cm
    1) 200 g masła
    2) 100 g czekolady gorzkiej
    3) 100 g czekolady mlecznej
    4) 3 jajka
    5) cukier waniliowy (16 g)
    6) 160 g cukru
    7) łyżka mąki pszennej
    8) 300 g wiśni (mogą być mrożone)
    9) kakao do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku roztapiamy masło i czekoladę i odstawiamy do ostudzenia.
  • 2. Do miski przekładamy jajka, mąkę, cukier i cukier waniliowy i mieszamy rózgą kuchenną. Następnie dodajemy roztopione masło z czekoladą i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy wiśnie i mieszamy.
  • 3. Tak przygotowane ciasto przekładajmy do formy o wymiarach 18x30 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 30 -35 minut. Po tym czasie wyjmujemy brownie z piekarnika i wierzch posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować