Błyskawiczny torcik tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serki śmietankowe i alkohol ( masa 1) .
2.Zaparzyć mocną kawę ( najlepiej rozpuszczalną), ostudzić. Biszkopty moczyć w kawie, ułożyć na tortownicy lub w dowolnym innym naczyniu, np szklankach(tj w załączonym zdjęciu końcowym).
3.Położyć na to masę serową (masa 1 ).
4.Następnie ułożyć biszkopty moczone w kawie. Na to następną porcję masy serowej ( masa 1 ).
5.Na drugą porcję masy serowej ( masa 1 ) układamy kolejną warstwę z biszkoptów moczonych w kawie.
6.Ubijamy bitą śmietanę z proszku ( na opakowaniu znajduje się instrukcja, co trzeba dodać i jak długo ubijać, aby otrzymać poprawną konsystencję).
7.Ubitą bitą śmietanę układamy tak jak masę 1 na biszkoptach. Posypujemy kakao.
8.Naczynie z zawartością należy włożyć do lodówki, aby stężało na około 1 godz) .
Komentarze