Błyskawiczny Torcik Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Prosty, a jednoczenie szybki w przygotowaniu. Nie wymaga gotowania. Wszystkim smakuje.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana kremówka 30-36%: 250 mililitrów
    - cukier puder do masy: 0.75 szklanki
    - serek śmietankowy naturalny (Proponuję firmy Almette lub Piątnica): 2 sztuki
    - wódka czysta: 20 mililitrów
    - biszkopty kocie języczki: 2 opakowania
    - bita śmietana w proszku (Proponuję firmę Gellwe - śnieżka): 1 opakowanie
    - kakao w proszku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczny torcik tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serki śmietankowe i alkohol ( masa 1) .
  • 2. Zaparzyć mocną kawę ( najlepiej rozpuszczalną), ostudzić. Biszkopty moczyć w kawie, ułożyć na tortownicy lub w dowolnym innym naczyniu, np szklankach(tj w załączonym zdjęciu końcowym).
  • 3. Położyć na to masę serową (masa 1 ).
  • 4. Następnie ułożyć biszkopty moczone w kawie. Na to następną porcję masy serowej ( masa 1 ).
  • 5. Na drugą porcję masy serowej ( masa 1 ) układamy kolejną warstwę z biszkoptów moczonych w kawie.
  • 6. Ubijamy bitą śmietanę z proszku ( na opakowaniu znajduje się instrukcja, co trzeba dodać i jak długo ubijać, aby otrzymać poprawną konsystencję).
  • 7. Ubitą bitą śmietanę układamy tak jak masę 1 na biszkoptach. Posypujemy kakao.
  • 8. Naczynie z zawartością należy włożyć do lodówki, aby stężało na około 1 godz) .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować