Blok czekoladowy z Rafaello

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Blok czekoladowy kojarzy się z dzieciństwem, ale nie naszych dzieci, które mają słodycze na wyciągnięcie ręki. Jednak ja lubię czasami zrobić ten przysmak z różnymi dodatkami w środku, a moja córeczka jest zawsze nim zachwycona.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka margaryny Kasia
    pół szklanki wody
    szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    0,5 kg pełnotłustego mleka w proszku
    1 opakowanie chrupek w czekoladzie
    1 opakowanie kulek kokosowych typu "Rafaello"
    dodatkowo:
    dowolna forma i posypki do udekorowania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Blok czekoladowy z rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Wodę z cukrem i margaryną rozpuścić w garnuszku. Jak się rozpuści dodać kakao i mieszać aż się połączy.
  • mleko w proszku 2. Następnie wsypać mleko w proszku i wymieszać, żeby nie było grudek.
  • masa czekoladowa 3. Lekko przestudzić.
  • chrupki 4. W dowolną formę wsypuję chrupki czekoladowe ,aby wypełniły dno.
  • rafaello 5. Na chrupki kładę kulki kokosowe
  • masa 6. Masę czekoladową wkładam do formy, dokładnie wypełniając szczeliny między kulkami kokosowymi. Dociskam masę i wykładam na wierzch pozostałe chrupki czekoladowe.
    Przed krojeniem pozostawiam na kolka godzin do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować