Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moje dzieciaki go uwielbiają i dlatego robię go na wszystkie święta i uroczystości.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 wafle tortowe
    25 dkg margaryny
    pół szklanki wody
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    2 szklanki mleka w proszku
    20 dkg ciastek herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Blok czekoladowy

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka dajemy margarynę, cukier, cukier waniliowy, wodę, kakao i zagotowujemy, jak chwilę pokipi zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.
    Ciastka herbatniki kruszymy na drobne kawałeczki. Jak masa trochę przestygnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy, Na sam koniec dajemy pokruszone herbatniki i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na jeden wafel i przekładamy drugim. Na blok kładziemy coś ciężkiego aby wafle nie odchodziły od masy i odkładamy na kilka godzin aby masa stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować