Biszkoptowe z kremem jogurtowym- cappuccino i z czekoladą

5 (3 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto z dwoma kremami jogurtowymi, straciatella i kawowym. Ciasto też z herbatnikami, maczanymi w kawie. Ciasto wyszło delikatne, tortowe i przepyszne.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 07,10,2023
    BISZKOPT KAKAOWY :
    -5 jajek
    -150 g. cukru
    -80 g. mąki tortowej
    -70 g. mąki ziemniaczanej
    -10 g. kakao
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -100 ml. oleju

    KREM JOGURTOWY-STRACIATELLA :
    -800 g. jogurtu greckiego
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -30 g. cukru pudru
    -25 g. żelatyny
    -ok.125 ml. wody
    -100 g. czekolady gorzkiej

    CIASTKA:
    -herbatniki maślane
    -mocna kawa do maczania

    KREM JOGURTOWY-CAPPUCCINO :
    -800 g. jogurtu greckiego
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -30 g. cukru pudru
    -100 g. zaparzonego Cappuccino
    -100 g. sypkiego Cappuccino
    -25 g. żelatyny
    -ok.125 ml. wody

    DO OPRÓSZENIA:
    -sypkie Cappuccino
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt kawowy Ciasto jogurtowe

Biszkoptowe z kremem jogurtowym- cappuccino i z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 1. biszkopt- Biszkopt upiec w blaszce 30x40.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 2. Z biszkoptu zdrapać skórkę, zapobiegnie to odklejaniu warstw. Ułożyć w tej samej blaszce co się piekł, tylko wyżej zabezpieczonej. Można go nasączyć zimną kawą.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 3. krem 1-Najpierw zetrzeć czekoladę na tarce jarzynowej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Śmietankę, ubić z jogurtem i cukrem pudrem do puszystego. Potem dolewać ciepłą, ale nie za zimną ani za gorącą żelatynę i krótko zmiksować. Dodać startą czekoladą i wymieszać szpatułką. Wylać do blaszki i wyrównać.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 4. ciastka- Herbatniki maczać w zimnej posłodzonej kawie i ułożyć na kremie. Ciasto trochę schłodzić.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 5. krem 2- Tutaj najpierw zaparzyć połowę cappuccino. Ale z małą ilością przegotowanej gorącej wody i schłodzić. Z żelatyną postąpić jak w poprzednim kremie. Kawę w płynie ubić ze śmietanką, jogurtami i pudrem a potem z kawą w proszku. Na koniec zmiksować z żelatyną i wylać na herbatniki w blaszce. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej na całą noc.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 6. Przed krojeniem oprószyć suchym cappuccino.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym, cappuccino i z czekoladą 7. Kroić ciepłym i ostrym nożem. Ciasto przetrzymywać w lodówce.
  • Biszkoptowe z kremem jogurtowym- cappuccino i z czekoladą 8. Moje imieninowe ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować