krem cappuccino:
-350 g. serka z wiaderka
-330 ml. śmietanki 30 %
-70 g. cukru pudru
-1 śmietan-fix
-5 łyżek sypkiej kawy cappuccino czekoladowego
-5 łyżeczek żelatyny
-1/2 szklanki wody
biszkopciki i nasączenie:
-2 op. biszkopcików podłużnych tj. ok.400 g.
-1 łyżka kawy rozpuszczalnej
-3/4 szklanki wody
-cukier do posłodzenia kawy
krem jogurtowy:
-800 g. jogurtu greckiego
-330 ml.śmietanki 30 %
-100 g. cukru pudru
-1 śnieżka
-6 łyżeczek żelatyny
-1/2 szklanki wody
-50 g. gorzkiej czekolady
góra:
-wafelek czekoladowy XXL
Sposób przygotowania przepisu:
CIASTO JOGURTOWO-KAWOWE
1.
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* ok.30 min.
2.
krem cappuccino-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem,fixem, potem serkiem.Dodać kawę, zmiksować a na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować.Rozsmarować na biszkopcie.
3.
Zaparzyć kawę i posłodzić w/g siebie.
Maczać biszkopciki w przestygniętej kawie i układać do blaszki na kremie.
4.
krem jogurtowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem ze śnieżką, potem jogurtem Dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Na koniec wmieszać startą czekoladę i zaraz rozsmarować na biszkopcikach.
5.
Na górę zetrzeć wafelka czekoladowego i ciasto schłodzić. Kroić najlepiej na drugi dzień.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze