Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami

4.67 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-pomarańczowym. Ciasto z biszkoptami z galaretką i w czekoladzie. Ciasto też z kremem serowym, wyszło delikatne i pyszne.

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10,03,2024
    BISZKOPT:
    -5 jajek
    -180 g. cukru
    -80 g. mąki tortowej
    -80 g. mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -100 ml. oleju

    KREM BUDYNIOWO-POMARAŃCZOWY:
    -1 l. mleka
    -100 g. cukru
    -3 budynie waniliowe
    -1 galaretka pomarańczowa
    -50 g. masła

    CIASTKA:
    -500 g. Delicji z galaretką i w czekoladzie

    MASA SEROWO-JOGURTOWY:
    -1 kg. sera z wiaderka
    -100 g. cukru pudru
    -400 g. jogurtu greckiego
    -25 g. żelatyny
    -ok.125 ml. wody

    GÓRA:
    -50 g. mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 1. biszkopt- Biszkopt upiec w blaszce 30x40.
  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 2. Z biszkoptu zdrapać skórkę. Ułożyć w tej samem blaszce, lecz wyżej wyścielanej papierem.
  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 3. budyń-Na mleku, ugotować budyń z cukrem. Odstawić i zaraz wsypać tam galaretkę i mieszając rozpuścić. Potem dodać masło i wymiesza do jego rozpuszczenia. Ostudzić, do letniego, często mieszając. Rozlać równomiernie na biszkopt i rozsmarować.
  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 4. ciasteczka- Poukładać biszkopciki na budyniu.
  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 5. krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Ser zmiksować z pudrem i jogurtem do puszystego. Na koniec dolewać trochę ciepłą żelatynę, ale nie za gorącą ani za zimą. Cały czas miksując, ale nie za długo. Wylać równomiernie po ciasteczkach i rozsmarować.
  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 6. góra- Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej i rozsypać na kremie. Ciasto schłodzić. Ciasto przetrzymywać w lodówce.
  • Biszkoptowe z kremem budyniowym i serowym z Delicjami 7. Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować