Tradycyjny tatar

4.49 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla rodziny to sama przyjemność.

Składniki:

  • ● 80 dag polędwicy wołowej
    ● 3 żółtka
    ● cebula
    ● 4 ogórki kiszone
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Przystawki

Tradycyjny tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy
    z błon, myjemy, osuszamy
    i dwukrotnie mielimy. Dodajemy
    żółtka, wlewamy olej
    (ilość wedle uznania), doprawiamy
    solą i pieprzem. Wyrabiamy
    na jednolitą masę.
  • 2. Cebulę i ogórka kroimy
    w małą kostkę. Z mięsa formujemy
    kulki. Obsypujemy
    warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wołowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego

To może cię zainteresować